Παρουσίαση Εταιρίας

Όλα ξεκίνησαν το 2006, όταν ο Γιώργος Ακριτίδης, με την 25ετή του εμπειρία στο χώρο του εμπορίου και ιδιαίτερα των τυροκομικών προϊόντων, συνάντησε τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, τελειόφοιτο Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δημιούργησαν την Artima Α.Ε., μια εμπορική εταιρεία όπου η δυναμική της, η ευελιξία της και οι υψηλοί της στόχοι την έκαναν να ξεχωρίσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να δημιουργήσει νέες κατηγορίες προϊόντων που μέχρι τότε δεν υπήρχαν στην αγορά. Η εμπειρία των ιδιοκτητών σε συνδυασμό με την πολλή όρεξη για φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες στην αγορά των τροφίμων την έκαναν μέσα σε δέκα χρόνια να είναι από τους κύριους προμηθευτές σε Retail και Horeca. Κατά κύριο λόγο διανέμει γαλακτοκομικά προϊόντα (τυριά, γάλατα, βούτυρα) αλλά και κατεψυγμένα προϊόντα.

Η Artima εκτός από τα προϊόντα εισαγωγής που διανέμει δημιούργησε τυροκομικά προϊόντα Π.Ο.Π. με την δική της φίρμα, προϊόντα των Ελλήνων παραγωγών, όπως η Ορεινή Φέτα, η Ορεινή Γραβιέρα, το Ορεινό Μανούρι, η Ορεινή Κεφαλογραβιέρα, το Κασέρι καθώς και εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα όπως Μακεδονία, Ήπειρος, Μέτσοβο, Κρήτη, Χίος, Νάξος, Μυτιλήνη, Λάρισα κτλ. Είναι μία από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με την δημιουργία τυριών ιδιωτικής ετικέτας. Σήμερα η Artima δημιουργεί ιδιωτική ετικέτα σε πολλές επιχειρήσεις – supermarkets σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Αλβανία και Βουλγαρία.

Παράλληλα με τα παραπάνω δημιούργησε ένα δυνατό brand name (Royal) με τυριά εισαγωγής, βούτυρα και γάλατα που ήρθαν για να συμπληρώσουν την γκάμα των προϊόντων, με στόχο την απόλυτη ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών και με γνώμονα πάντα την υψηλή σχέση τιμής, ποιότητας και αξίας αυτών.

Τα brand names που διακινεί πανελλαδικά η Artima είναι τα: Royal, Rolanda, Royal Italiano, Royal Milk, Artima, Το Ορεινό, Ορεινή Κρήτη, Ορεινή Ήπειρο, Το Ορεινό μας γάλα, Ορεινό χωριό, Μετσοβίνο, Λήμνος, Προίκα Σοχού.